maandag 20 augustus 2012

Lagos Life part 2 has started

Om een belofte waar te maken, deze is speciaal voor Sandra Berkenpas ;)
Beleg voor een half jaar?


Gut de eerste week zit er alweer op. En het gaat alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
"Even" vliegtuigje pakken, "even" supplies inkopen voor een half jaar en zo zien te verdelen dat elke koffer precies 23 kilo is (en dan op de gok met een 20 kg handbagage door de douane om toch ook de extra dingetjes mee te krijgen met als gevolg dat er een pot chocopasta en blikjes leverpastij worden ingenomen. Tja gevaarlijk vloeistof!)
"Even" al die spullen uitpakken en opbergen.








First day at AISL 15/08/2012


"Even" de laatste schoolspullen in the schoolstore halen.
En dan op woensdagochtend de eerste schooldag. Wat keken de kinderen er naaruit! Nu was het niet meer eng en onbekend, nu kenden ze kinderen, de juffen en meesters, de weg in school en de taal.
Vol opwinding voor een nieuw schooljaar verdwenen ze als sneeuw voor de zon uit ons blikveld bij de eerste Assembly. Iris moesten we het eerste half jaar aansporen om vriendinnetjes op te zoeken voor de schoolbel. Maar daar hoefden we nu niet mee aan te komen, ze was al gevlogen voordat we het door hadden. Ook Casper had zijn eerste playdate al gemaakt voor de bel, over sociale contacten geen klagen voor de kinderen!

Casper met zijn vrienden gezellig ontbijten na de "sleepover" en daarna naar het strand







De week vloog voorbij en in het weekend zijn we op zondag lekker naar het beachhouse gegaan om het goeie Lagos gevoel weer te bevestigen na de turbulente week. Casper en Iris zijn dol op het maken van koekjes, muffins en helpen met eten koken, dus op zaterdag gingen we aan de slag met mixers en fondant. Na een kleine 3 uurtjes bakken, mixens, kneden en boetseren waren ze zeer blij met het resultaat om wat lekkers te trakteren op het strand. Vol trots gingen de suikerbommetjes mee in de koelbox en het was een leuke verassing dat ze voor ieder apart een figuurtje had bedacht en gemaakt.









En om ook hier maar weer van 2 walletjes te eten zijn de kinderen maandag en dinsdag vrij ivm het vieren van het einde van Ramadan Kareem. (christelijke feestdagn vrij EN Moslim feestdagen vrij :) ) Best lekker, want ookal is het maar een beetje huiswerk wat ze hebben, tussendoor in het zwembad plonsen en met vriendjes en vriendinnetjes spelen maakt het wel zo leuk.

Ramadan Kareem



Op maandagochtend was het dan zover voor Iris en haar nieuwe beugel. Slotjes/blokjes in roze en blauw voor een mooie glimlach van de toekomst. Maar ach zo erg was het niet, want de vraag was uiteindelijk, wel een film kijken tijdens de behandeling of niet. En nadat de assistent alles had geinstalleerd vond Iris het toch interessanter om de plaatsing van de beugel te volgen dan de film te zien en werd de filmbril weer aan de kant gelegd.

Het leven zit vol verassingen en zo waren we best wel verrast toen Casper met een nieuw muziek instrument thuiskwam voor muziekles. Dit jaar speelt Casper de trombone! En warempel hij vindt het echt leuk om te doen. Schuift het ding dagelijks in elkaar en toetert de hele compound bij elkaar!










We zullen zien wat Lagos ons de komende week brengt.

Voor nu eerst Liefs uit Lagos/ Love from Lagos