donderdag 23 mei 2013

End of schoolyear '12-'13

Bedankt lieve Lagos vrienden voor een prachtige tijd. Van een aantal moeten we helaas afscheid nemen, ik hoop zo dat we elkaar weer snel zien, te Blue Bird will bring us! Het ga jullie goed op jullie nieuwe postings...


Nog 2 weken te gaan en dan zit het schooljaar voor Casper en Iris er alweer op.
Dat betekend voor ons 4tjes zomervakantie, wat een heerlijk vooruitzicht.
Maar wat is het ongeloofelijk snel gegaan. Het lijkt wel of ik het niet kan bijhouden.
Casper gaat na de zomer naar 8th grade, het laatste jaar Middleschool en Iris gaat naat 6th grade het eerste jaar Middleschool.
Geen kinderen meer op de lagere school voor ons na de zomer ...


 
 

Romains gaat zo goed! Af en toe ga ik onverwacht de school bezoeken en hij is er iedere keer. Zijn werk gaat zo snel vooruit, wat ontzettend tof om te zien. Vorige week reden we een hobbeldebobbel omweg vanwege het drukke verkeer (duh wanneer is dat eigenlijk niet) maar opeens zagen we hem lopen in zijn uniformpje. Kwam ook uit school en natuurlijk gaven we hem een lift, alhoewel hij gewoon over straat kan natuurijk en hij vlakbij school woont. Maar het was leuk dat hij mee reed.
Een van onze Israëlische vrienden stuurde laatst een mail rond dat ze een paar fietsen wilde verkopen. Pling, daar ging bij mij een lampje branden! Doe mij er maar 2, ik heb er een goede bestemming voor :)
En zo hadden we een fietsje voor het zoontje van Ade onze chauffeur EN voor Romains, wat was hij blij!
 

 In de zomer gaat hij naar zijn familie in Benin. Dat doet ons heel erg goed. Hij was al 4 jaar niet meer in Benin geweest bij zijn ouders. Oorspronkelijk komt hij uit: Sakéte, Benin
 Het grappige is dat hij dezelfde taal spreekt als Ade onze chaffeur, Yoruba. Normaal wordt er Frans gesproken in Benin, maar de streek waar hij vandaan komt valt nog onder "Yoruba-land".
Wat zou het mooi zijn als we heb daar op school zouden krijgen, dan kan hij thuis wonen op de boerderij van zijn ouders (lees plaggenhut) en toch naar school. Weer een hele andere stap. Voor nu eerst geweldig dat hij kan lezen en schrijven!

 Van de ouders ontvingen we zijn geboorte akte en de "Uncle" waar hij voor werkte hebben we op James Bond achtige wijze moeten afgekopen dat hij Romains nooit meer als kind aan het werk zou zetten. Ik had een mooie statement gemaakt die hij van ons moest tekenen voor deze som geld, op het klam en zweterige verhitte moment van de "overdracht" kwam het goed uit dat onze chauffer erbij was, deze "uncle" kon namelijk zelf geen handtekening zetten...hij kon zelf niet schrijven en Ade heeft voor hem zijn handtekening gezet. Wat een paradox...

Romains loves to draw

Genoeg over hem want onze eigen kroost moet ik nog zoveel meer over vertellen! De eerste verkering is een feit, daar mogen we niet over praten dus doen we dat ook niet.
Op fluistertoon: nummer 16 ;)

Casper had afgelopen vrijdag "the end of the year middle school dance" en afgelopen woensdag hadden beide end of the year band concert, wat leren kinderen toch veel in een schooljaar!
Filmpjes van de optredens:
5th Grade Band 2013
Middle School Band 2013

Ook zwommen ze beide als een speer tijdens de afsluitende zwemwedstrijd, volgend schooljaar weer in het team!
 
 
Gerben vermaakt zich op de zondagen prima, een hele fijne afwisseling op hele lange dagen en drukke 6 daagse werkweken...
 
Het strand blijft een heerlijke zondagse bezigheid



















Deze Madam heeft zich inmiddels aangesloten bij een schilder clubje. Ook is het bezoek aan de Spa geen vervelende bijkomstigeheid. Ik sport me een ongeluk de hele week en Izanagi dé Sushitent in Lagos vraagt inmiddels al hoe het met ons gaat als we binnen komen, jummie wat is dat toch heerlijk!


 




Al deze fijne dingen zijn een hele kleine compensatie op het leven in Lagos, want de bommeldingen, kidnappingen en gewapende overvallen praten we liever niet over. Dat is voor de krant of het nieuws, net als in Europa.
De vakantie, ja daar zijn we aantoe, kom maar op!


Liefs uit Lagos/Love from Lagos
 
Ps Vergeet ik het helemaal te zeggen, het nieuwe dak zit op het schooltje in Lekki!