maandag 13 februari 2012

Walking under the Mangotree

De weekenden zijn heerlijk. Als gezin zijn we samen en maken we er wat leuks van.
Gerben moet helaas op zaterdag nog wel werken tot halverwege de middag, maar als hij dan thuis komt vertrekken we als gezinnetje de stad in. De ene keer hangen we de toerist uit op Lekki market en kopen we houtsnijwerk, kralen en Afrikaanse kleden, de andere keer gaan we lekker shoppen en de onnodige dingen kopen. Heerlijke momenten zijn dat.



We praten bij, we eten en drinken bij. De ene keer gaat we uit eten in een luxe restaurant, de andere keer gaan we naar de KFC.


KFC
Maar de lasagne van Emmanuel is ook heerlijk dus thuis eten we ook vaak genoeg in het weekend. Er is hier geen Mac Donalds, toch gek dat ik dat even moet melden, maar het valt gewoon op. We missen het overigens niet! Net als TV kijken missen we niet. Alhoewel, ik zal eerlijk zeggen dat ik echt heb gebaald toen ik The Voice niet kon terug kijken op Uitzendinggemist.nl. Dan moet je ervoor betalen en je creditcard betalingen worden op internet niet geaccepteerd vanuit Nigeria. Welcome to Nigeria!
Nederlandse televisie is hier niet te ontvangen, enkel BVN. Maar daar moeten we nog een schotel en kastje voor regelen. En een mannetje, die het voor ons zal installeren. Maar dat komt nog wel.
Casper en Iris zijn begonnen met Baseball op zaterdag. Afgelopen zaterdag hadden ze hun eerste wedstrijd. Wat een goeie sfeer! Je kan veel zeggen over de Amerikanen, maar hoe ze de sporten organiseren, hoe het eruitziet, het enthousiasme, dat kunnen ze wel!
De kinderen hebben prachtige tenu's, de coach en the teammom zijn er echt om te stimuleren en lol te maken, maar ook om de sport aan de kinderen te leren. Tussendoor fruit (geregeld door the teammom, ik mag in april teammom spelen ;) ) en na de wedstrijd drinken en een snack.
Casper zit in het team "Blue Jays" en Iris "Red Sox". De tenu's zijn de originele uit Amerika, hoe cool is dat!


Vorige week zijn we naar het Lekki Conservation Centre geweest. Prachtig stukje natuurbehoudt met dieren die daar in hun natuurlijk leefomgeving te bewonderen zijn. Dus je moet in alle rust om je heen kijken anders zie je ze niet, maar de apen ontkom je niet aan,  daar lopen een aantal zeer eigenwijze rond! Maar je kan ook zien slangen, vlinders, varanen, schildpadden, enz. In het natte seizoen zijn er ook krokodillen te zien is ons verteld. Dus april/mei gaan we er zeker weer heen.



En dan als kers op de room, gaan we regelmatig naar het strand op zondag. We hebben de luxe dat we naar 2 beachhouses kunnen. Het beachhouse van STG en het beachhouse van Statoil, omdat we in het appartement van Statoil wonen. Op zaterdagavond marineer ik kip en beef, ik maak sausjes en salade. Het stokbrood hebben we 's middags gekocht bij Goodies. (de Afrikaanse AH) Zondagochtend pakken we de strandtas in, Gerben in chef koelbox en drankjes, hij zorgt altijd voor het ijs om alles koel te houden tot de middag bij een temperatuurtje van zo'n 35 graden.
En dan om 10 uur stappen we op de boot naar het paradijs. We varen een klein half uur door de lagoon van Lagos, door de haven en rond Snake Island en als we aankomen bij de steiger staan de dragers al op ons te wachten. Overal staan palmbomen met volle kokosnoten, bij de steiger loop je onder een mangoboom door. Walking under the mangotree, sounds like a great summersong...




We genieten daar de hele dag van zon, water, strand, elkaar, gegrillt vlees, salades, wijn, bier, champagne en voor de kinderen natuurlijk Cola, Sprite en Pringles!



Zo rond 5 uur verlaten we het paradijs met de boot en wordt ons hoofd weer helder door de warme wind in ons haar. Als afzakkertje drinken we nog 1 borrel op het lounge terras van het Radisson, maar dan is het om 18 uur echt weer back to reality en maken we thuis de schooltassen klaar en doen we de laatste sommen huiswerk. Op naar een nieuwe week Lagos!

Afzakkertje...
Liefs uit Lagos/Love from Lagos