zondag 8 januari 2012

Het is zover!

3 januari 2012
Na maanden van voorbereiden, afwerken van "to do" lijsten, afscheidsfeestjes, invullen van formulieren en inkopen doen is het dan zover, Emigreren naar Nigeria, Lagos. Om precies te zijn het eiland Ikoyi, wat via de 3rd Mainlandbridge verbonden is aan the Mainland.

14 stuks bagage inpakken, ompakken, uitpakken, wegen en weer inpakken. Klotsende zweetoksels, tranen van het achterlaten van ons waterige, winderige maar o zo heerlijke Nederland en onze lieve familie, vrienden maar ook huisdieren, zitten we dan in het vliegtuig. Alles valt van ons af. We drinken rode wijn, de kinderen verdrinken zich in de multi media gebeurtenis en bij het zien van de film "All Stars-Old Stars" krijgen we rode, natte ogen. We beseffen ons wat we achterlaten.

Maar ook wat ons te wachten staat...avontuur!!!
Er is heel wat aan vooraf gegaan om de beslissing te nemen, de knoop door te hakken, de familie te laten weten dat we ze voor lange tijd verlaten, maar vooral de zorg of alles goedkomt heeft knopen in onze nek gelegd. Maar nu, tijdens de vlucht valt het van ons af. Er is geen weg meer terug. De koffers zitten in het ruim, de dieren hebben hun nieuwe huisvesting en Casper en Iris zijn officieel ingeschreven bij de AISL (American International School of Lagos): Educating Tomorrow's Leaders, staat er voorop de folder van de school, dat beloofd wat!
We zijn er klaar voor en we hebben er zin in, we emigreren naar Afrika, een ander continent...